Šiaurės šalių literatūros savaitė

Šiaurės šalių literatūros savaitė



0001_plakatas_1636708973-1553c7d8108675bd55b6e3683e587ba9.jpg

Šiaurės šalių literatūros savaitė yra Šiaurės šalių asociacijų "Norden" sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui ir pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra.

Šių metų literatūros savaitė vyks lapkričio 15-21 d. dienomis.

Visą savaitę tūkstančiuose bibliotekų, mokyklų bei kultūros įstaigų Šiaurės šalyse ir jų kaimyninėse šalyse bus organizuojami knygų skaitymai, parodos, pokalbiai, kiti kultūriniai renginiai.

Šiemet Šiaurės šalių literatūros savaitės tema Svajonės ir ilgesys. Šis laikmetis paženklintas didesnių atstumų, užvertų sienų, tačiau svajonės ir ilgesys mus jungia ir vienija nepaisant visų apribojimų. Mes svajojame ir ilgimės skirtingų dalykų, tačiau mūsų jausmai yra universalūs. Literatūra visais laikais leisdavo mums nuklysti į svajones, o per pandemiją tai tapo gal net ypatingai svarbu. Todėl ir Šiaurės šalių literatūros savaitė šiemet kviečia pokalbiams apie svajones ir ilgesį.

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyrius kviečia susipažinti su knygų ir lėlių – literatūrinių personažų paroda „Šiaurės šalių rašytojai – vaikams“. Ariogalos ir Viduklės filialuose vyks literatūrinės valandėlės "Ten, kur gyvena Pepė Ilgakojinė, Karlsonas ir kiti...". Skaitykime ir svajokime!