Popietinė vaikų stovyklėlė „Smagi ir įdomi vasara bibliotekoje“

Popietinė vaikų stovyklėlė „Smagi ir įdomi vasara bibliotekoje“



0001_skelbimas-smagi-ir-idomi-vasara-bibliotekoje_1622108076-f3787446e242ef422201c6ff4aa49c81.png

Popietinės vaikų stovyklėlės „Smagi ir įdomi vasara bibliotekoje“ tikslas – ne tik skatinti turiningą vaikų vasaros poilsį, bet ir sukurti sąlygas jų saviraiškai, įvairiapusiam ugdymui bei kūrybiškumui skatinti. Bibliotekoje gausu šiuolaikinių technologijų, smagių žaidimų bei edukacinių užsiėmimų, tad vaikai nenuobodžiaus ir linksmai bei prasmingai leis laiką.

Mažieji lankytojai bus pakviesti dalyvauti „Įdomiosios robotikos“ užsiėmimuose, kurių metu susipažins su interaktyviais robotukais-konstruktoriais, konstruos savo robotukus, kuriuos fotografuos planšetėmis. Vaikai taip pat susipažins su skaitmenine grafine planšete bei meniniam piešimui skirta programa „Krita“. Galiausiai savo smagias veiklas bandys įamžinti 360o kameros pagalba, išbandys kitas technologijas.

Edukacinė-kūrybinė veikla padės vaikams išlaisvinti fantaziją ir prisiminti perskaitytas įdomias knygas. Edukacinio užsiėmimo „Pasaka dėžutėje“ metu, pasitelkus įvairiausias priemones, stovyklos dalyviai gamins dioramas, kuriose atvaizduos scenas iš perskaitytų knygų. Šių literatūrinių scenų atkūrimą įkvėps pažintis su knygų ir lėlių-literatūrinių personažų parodos „Atėję iš knygų“ pristatymas. Edukaciniame užsiėmimų kambaryje vaikai susipažins su įvairiais kūrinių herojais, sužinos apie šių personažų atsiradimą knygose, apie jų literatūrinį „gyvenimą“. Žinoma, netrūks ir kitų literatūrinių pristatymų, padėsiančių vaikams geriau pažinti knygų pasaulį.

Smagų ir linksmą laiko leidimą bibliotekoje skatins įvairūs žaidimai bei viktorinos. Esant geram orui vaikus pakviesime bibliotekos terasoje žaisti šaradas, vyks smagi „Knygų lobio“ paieška. Taip pat pasiūlysime sudalyvauti ir varžytis viktorinose, kuriose vaikai galės ne tik pasitikrinti žinias, bet ir sužinos naudingų dalykų apie saugų naudojimąsi internetu ar literatūrinius pasakų personažus.

Popietinės vasaros stovyklėlės „Smagi ir įdomi vasara bibliotekoje“ užsiėmimai vyks vasaros metu. Kiekvieną savaitę, antradienį-penktadienį, vis nauja 5 vaikų grupė bibliotekoje leis įdomiai ir turiningai laiką. Dalyviams reikės iš anksto užsiregistruoti, po registracijos bus suformuotos grupės bei pasiūlytos įvairios veiklos.

Informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vyresn. bibliotekininkė Justina Maulienė