Edukacija "Medis - tai aš" su dailininke Ieva Babilaite

Edukacija "Medis - tai aš" su dailininke Ieva Babilaite



0001_bab1_1622107403-b27f828db4f4fea263767ada6841ec26.jpg

Gegužės 25 dieną virtualų edukacinį užsiėmimą „Medis – tai aš“ Raseinių Šaltinio progimnazijos 2-3 klasių moksleiviams pravedė meno terapeutė, dailininkė, knygų iliustruotoja Ieva Babilaitė.

Renginio pradžioje viena žymiausių knygų vaikams dailininkių Lietuvoje pristatė naują, dar spaustuvės dažais kvepiančią Linos Mickutės pasaką apie paskutinį Lietuvos princą Žygimantą Augustą. Pasakojimas kvietė leistis į Lietuvos istorinį pasaulį, kur nerūpestingą sosto įpėdinio vaikystę keičia karališkosios pareigos, o jo ir valstybės likimą nulemia netikėtai užgimusi meilė Barborai Radvilaitei. Knygos dailininkės Ievos Babilaitės iliustracijos tęsė pasakojimą apie kadaise gyvenusius Lietuvos valdovus. Daugiasluoksniuose paveiksluose atgijo rūmai, jų gyventojai, juos supusi aplinka ir gražiausia meilės istorija. Demonstruodama iliustracijas dailininkė atkreipė vaikų dėmesį į knygoje vaizduojamus medžius, jų formas, spalvas, komentavo, kokius jausmus ar nuotaiką jie suteikia pasakojimui.

Po knygos pristatymo dailininkė pakvietė visus į meno terapijos edukacinį užsiėmimą „Medis – tai aš“. Iš spalvoto popieriaus juostelių, lapelių, skiautelių menininkė kūrė spalvingą, užburiantį medį ir kvietė vaikus kurti kartu su ja, išlaisvinti savo vaizduotę, suteikti sukurtam medžiui vardą, o vėliau net sugalvoti kokią nors istoriją. Netrukus vaikų sukurti spalvingi medžiai nustebino dailininkę originalumu, spalvų gama ir vardų įvairove.