Triušis Petriukas ir jo draugai viešėjo Nemakščių bibliotekoje

Triušis Petriukas ir jo draugai viešėjo Nemakščių bibliotekoje



0001_triusis4_1577718282-80cf498cead800df3893a9608d845a17.jpg
Spalio 24-osios rytmetį Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijos 1 klasės mokiniai ir jų mokytoja Virginija Ralienė susirinko į Nemakščių biblioteką, kur vyko edukacinis užsiėmimas „Triušis Petriukas ir kiti“. Renginio metu vaikus aplankė gražuolė princesė ( RMMVB vyresn. bibliotekininkė Gintė Pareigė). Ji ieškojo savo princo. Užtikusi didžiulę dėžę lėlių, pasikvietė į pagalbą Jolantą (RMMVB informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vedėja). Ji vaikams papasakojo apie rašytoją Beatrix Potter.
Tai viena pirmųjų ir garsiausių paveikslėlių knygų kūrėjų. Autorė pati rašė tekstus, pati juos iliustravo. Jos genialumo esmė – pasaulio matymas vaiko akimis. Jolanta pristatė rašytojos kūrybą ir paskaitė ištrauką iš knygelės „Pasaka apie Triušį Petriuką“. Tai linksma istorija apie Triušį Petriuką ir jo brolius: Šleputį, Niūrutį ir Pūkuodegį. Broliai buvo paklusnūs triušiukai ir klausė mamos. Petriukas buvo smalsus ir vis papuldavo į įvairias istorijas. Renginio dalyviai galėjo paliesti knygelių personažus-lėles. Po to visi kartu žiūrėjo animacinį filmuką apie Triušį Petriuką.
Viešnios pristatė ir daugiau personažų-lėlių, atkeliavusių iš knygų: Smurfą, Grufą, Trolius Mumius, Karlsoną, Pepę ir kt. Vaikai bandė atpažinti, iš kokios jie pasakos. Smagu buvo matyti, kad bibliotekininkių pasakojimai apie knygas ir literatūrinius personažus pažadino vaikų norą skaityti tas knygeles, iš kurių pas juos atkeliavo personažai.
Aušra Užmedzkienė,
RMMVB Nemakščių filialo vyresn. bibliotekininkė