Šiaurės šalių literatūros savaitė Ariogalos miesto bibliotekoje

Šiaurės šalių literatūros savaitė Ariogalos miesto bibliotekoje



0001_dscf3607-2_1576681782-a605ae389c21fc757c1423ad7e8d401f.JPG
Lapkričio 11-17 d. visose Šiaurės ir Baltijos šalyse vyko Šiaurės šalių literatūros savaitė, ilgiau nei 20 metų trunkantis kultūros projektas, skirtas skaitymo skatinimui, pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra. Šių metų savaitės tema „Šventės Šiaurės šalyse“. Į šį projektą įsiliejo ir Ariogalos miesto biblioteka. Jau tapo tradicija, kad Šiaurės šalių literatūros savaitės  metu į Ariogalos miesto biblioteką atvyksta Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios biblio­tekos Informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Gudeikytė. Šiemet prie jos prisijungė ir šio skyriaus vyresn. bibliotekininkė Gintė Pareigė.
Viešnios atsivežė paslaptingą  dėžę, prikrautą spalvingų knygelių ir lėlių. Jos Ariogalos vaikų lopšelio darželio vaikučiams išradingai ir nuotaikingai pristatė lėlių – knygų ir filmukų veikėjų kolekciją. Čia buvo Pepė Ilgakojinė, Mikė Pūkuotukas, meškiukas Pedingtonas, troliai Mumiai, Pinokis, katinas Findusas, taip pat ,,Ledynmečio“ veikėjai ir dar daugybė kitų personažų. Vaikai su didžiuliu susidomėjimu bandė jas atpažinti. Suprantama, greičiausiai vaikai pažindavo lėles, kurios ,,gyvena“  ne tik knygose, bet ir filmukuose. Vėliau mažieji galėjo pažaisti, pasidžiaugti patikusiais žaislais.
Renginys visiems labai patiko.  Suaugusieji galėjo prisiminti  vaikystę, seniai skaitytas mėgstamas pasakas, lėles, o vaikus paskatino domėtis ne tik naujomis knygelėmis, bet nepamiršti ir senų. Renginio metu bibliotekoje veikė Šiaurės rašytojų knygų paroda, tad lankytojai galėjo susipažinti su kūriniais.
Laikas, praleistas bibliotekoje, prabėgo labai greitai. Dėkojame tiek šauniosioms Jolantai ir Gintei, tiek ir nuolatiniams bibliotekos draugams – Ariogalos vaikų lopšelio darželio vaikučiams bei jų auklėtojoms už nuotaikingą ir betarpišką bendravimą.
Dalė Kveškevičienė,
RMMVB Ariogalos miesto filialo vyresn. bibliotekininkė