Mėgstamiausių 2018 metų vaikų ir paauglių knygų penketukas

Mėgstamiausių 2018 metų vaikų ir paauglių knygų penketukas



0001_megstamiausios-2_1576744734-fc909f538b3554b3623cb9142e7a1aeb.jpg

Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus iniciatyvos – skaitymo tyrimo „Mėgstamiausių knygų penketukas“ tikslas – nustatyti knygas (nesvarbu kokias ir kada išleistas), kurias tais metais labiausiai skaitė vaikai ir paaugliai. Skaitytojai anonimiškai pildo anketą, išvardydami penkias perskaitytas knygas bei gali atsakyti į kelis klausimus. Užpildytos anketos siunčiamos į Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų ir jaunimo literatūros departamentą. Tokiu būdu savo nuomonę gali išsakyti visi Lietuvos moksleiviai.

Tyrime 10 metų dalyvavo Informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyrius, kuris anketavo savo skaitytojus, o užpildytas anketas siuntė į Vilnių. 2019 metų pradžioje buvo nuspręsta išplatinti daugiau anketų, o jas surinkus, atlikti Informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus skaitytojų skaitymo pomėgių tyrimą. Anketas platino, atliko tyrimą ir parengė pranešimą „2018 metų mėgstamiausių knygų penketukas“ skyriaus vyresn. bibliotekininkė Milda Bulzgienė. Pranešimas skaitytas rugsėjo 30 dieną Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos ir jos filialų darbuotojų pasitarimo metu.

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vyresn. bibliotekininkė Milda Bulzgienė