Edukacija „Knygos ir lėlės“ Liolių bibliotekoje

Edukacija „Knygos ir lėlės“ Liolių bibliotekoje



0001_dscf3490-2-sv_1576570926-ed5e7cfd6ec2b9b056bcb4f8a3214676.JPG
Kelmės rajono savivaldybės Žemaitės viešoji biblioteka įgyvendina Lietuvos kultūros tarybos ir Kelmės rajono savivaldybės finansuojamą projektą „Kūrybinės improvizacijų edukacijos vaikams“, kuris skirtas 6–10 metų amžiaus vaikų kūrybiniam potencialui ugdyti, kūrybinių raiškų įvairovei skatinti, stiprinti vietos kultūrinį identitetą bendradarbiaujant su švietimo įstaigomis.
Projekto metu suorganizuotos edukacijos tikslų siekia per improvizaciją, nes natūrali ir spontaniška kūryba yra patikimas būdas atsiskleisti kūrybinėms galioms, padeda išlaisvinti vaizduotę. Psichologai ir pedagogai sutaria, kad improvizuoti gali visi, tik reikia tam sudaryti sąlygas ir turėti kūrybiškus mokytojus.
Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus darbuotojai buvo pakviesti dalyvauti šiame projekte. Spalio 22 dieną su specialiai paruošta edukacija „Knygos ir lėlės“ jie lankėsi Liolių bibliotekoje. Šio miestelio mokyklos pradinių klasių mokiniai buvo supažindinti su įvairiomis lėlėmis – knygų personažais bei jų literatūriniu „gyvenimu“, vėliau patys improvizavo kurdami lėlėms naujas istorijas. 
Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus informacija