Susitikimas su vaikų rašytoja, lėlininke Edita Lei

Susitikimas su vaikų rašytoja, lėlininke Edita Lei



0001_edita-lei_1576231251-e92c99d407f6888d25170128732a046c.JPG
Gegužės 21 d. Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje svečiavosi lėlininkė, keturių vaikams skirtų knygų apie „Fėjų slėnį“ kūrėja Edita Lei. Į susitikimus atskubėjo Raseinių Šaltinio progimnazijos 3 b ir 3 d klasių mokiniai.
Viešnia pasakojo apie tai, kad prieš keletą metų jos šeima miesto šurmulį iškeitė į miško tylą. Čia meninių polinkių turėjusi moteris atrado save. Iš pradžių Edita pabandė piešti, bet tai jai nebesuteikė tiek džiaugsmo kaip anksčiau. Vieną dieną tvarkydama dukters daiktus ji aptiko modeliną ir net nepajuto, kaip viską pamiršusi pradėjo lipdyti. Taip gimė neįprastas pomėgis kurti lėles. Vėliau pradėjusi kurti lėles pagal užsakymus Edita kiekvienai lėlei sukurdavo istoriją. Dar vėliau paprastos istorijos virto nuostabiomis knygomis apie magišką fėjų pasaulį. Edita knygas iliustruoja pati, fotografuodama lėles ir aplinką.
Per užsiėmimus kūrėja susirinkusiems vaikams pristatė knygas, išsamiai atsakė į užduodamus klausimus, pakvietė apsilankyti Vilniuje atidaromoje „Fėjų slėnio“ galerijoje. Kūrybinių dirbtuvių metu vaikai pasigamino po nuostabų „Fėjų žibintą“, kuris skleidžia šviesą ir geras emocijas.
 
Gintė Pareigė

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos Informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vyresn. bibliotekininkė