Susitikimai su rašytoja Igne Zarambaite

Susitikimai su rašytoja Igne Zarambaite



0001_dsc08428sv_1576162968-93abcf6cf546a92d1da8f0c43edc64b3.JPG
Balandžio 3 dieną Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje ir Nemakščių filiale vyko renginiai, skirti Tarptautinei vaikų knygos dienai pažymėti. Susitikti su Raseinių Šaltinio progimnazijos ir Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijos ketvirtokais atvyko vaikų rašytoja, menininkė Ignė Zarambaitė.
Į vaikų literatūrą Ignė įžengė 2015 m., kai antrajame Nacionaliniame vaikų literatūros konkurse su pasaka „Emilio laiškas“ laimėjo geriausio metų debiuto nominaciją.  2016 m. pasirodė antroji rašytojos knyga „Skudurinukė“, 2017 m, – „Elzė ir senojo dvaro paslaptis“. Neseniai dienos šviesą išvydo ketvirtoji knyga „Stebuklingi senelio batai“. Šiuo metu Ignei Zarambaitei skirta Lietuvos kultūros tarybos stipendija kūrybinei veiklai – grožinės literatūros kūriniams vaikams ir jaunimui rašyti. Autorė pilna kūrybinių idėjų ir sako, kad artimiausiu metu bus parašyta pasaka vaikams – antroji knygos „Emilio laiškas“ dalis ir kūrinys jaunimui.
Rašytoja prisipažino, kad ne tik rašo knygas, bet ir piešia, gamina lėles, puošia savo namus meniškomis interjero detalėmis, mėgsta fotografuoti, sugeba pasidaryti vieną kitą baldą, laisvalaikiu žaidžia futbolą, turi daugybę kitų įdomių pomėgių ir užsiėmimų. Savo kūryba ir gebėjimais ji mielai dalijasi su kitais literatūriniuose ir edukaciniuose susitikimuose, padeda vaikams atrasti saviraiškos galimybes.
Susitikimų Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje ir Nemakščių filiale metu viešnia pristatė savo knygas, demonstravo piešinius ir fotografijas, suorganizavo žaismingas didžiausio muilo burbulo pūtimo ir futbolo kamuolio laikymo ore varžybas. Jų nugalėtojai buvo apdovanoti naujausia knyga „Stebuklingi senelio batai“. Kūrybinių dirbtuvių metu vaikai iš vilnos ir siūlų susikūrė po žaismingą, mielą Kaukutį, kuris turės saugoti ir ginti savo šeimininką. Kad lėlytė atliktų savo paskirtį, dirbti reikia nusiteikus geranoriškai ir džiaugsmingai, – teigė visam kūrybos procesui vadovavusi Ignė. Vaikams beliko namuose Kaukučiui sugalvoti vardą ir įdėti širdelę, nes anot rašytojos, kiekviena kuriama lėlė ją tiesiog privalo turėti.
Susitikimai su rašytoja Igne Zarambaite – pirmieji Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje vykdomo tęstinio projekto „Dailininkas ir vaikiška knyga 2019“ renginiai. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba ir Raseinių rajono savivaldybė.
Jolanta Gudeikytė,
Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vedėja