Pasakų šalies svečiai Ilgižiuose

Pasakų šalies svečiai Ilgižiuose



0001_dscf1868svetainei_1554474088-a424f9c07a66bd3a1e1c8b8df13518fd.jpg

Balandžio 2-oji – garsaus pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena. Nuo 1967 metų pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena. Tokią ypatingą dieną Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos Ilgižių filiale vyko smagi šventė Ilgižių mokyklos – daugiafunkcinio centro priešmokyklinio ugdymo ir I – III klasių moksleiviams. Į šventę, pavadintą „Pasakų šalies svečiai“, atvyko Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Gudeikytė ir vyresn. bibliotekininkė Gintė Pareigė, kuri šį kartą buvo visai ne bibliotekininkė, o Gražuolė iš pasakos „Gražuolė ir Pabaisa“.

Gražuolė didelėse dėžėse, pilnose spalvingų knygelių ir lėlių, ieškojo savo kažkur pradingusios pasakų knygos ir mylimo Pabaisos. Vaikai mielai jai padėjo atpažinti įvairių literatūros kūrinių ir animacinių filmų herojus. Čia buvo Šrekas, Kempiniukas, Batuotas katinas, meškiukas Pedingtonas, trolis Mumis, katinas Findusas, netgi slibinas Bedantis iš filmo ir knygos „Kaip prisijaukinti slibiną“, daug kitų pasakų veikėjų. O štai baisusis Grufas iš A. Donaldson knygelės „Grufas“ vaikučiams buvo nežinomas. Viešnios iš Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos su pirštininių lėlių pagalba čia pat inscenizavo šią pasaką. Vaikai susižavėjo gudriu peliuku, o štai Grufas jiems neatrodė nei labai baisus, nei labai protingas.

Puikiai pasirodė ir Ilgižių mokyklos – daugiafunkcinio centro mokiniai Ugnė Jociūtė ir Daivaras Lionikas. Jie suvaidino pasaką „Lapė ir sūris“.  Šventės dalyviai galiausiai padėjo Gražuolei rasti jos pasakų knygą ir mylimą Pabaisą. Tiesa, Pabaisa buvo užkerėtas ir paverstas sprindžio dydžio lėle. Gražuolės dar laukė ilga kelionė pas piktąją raganą.

Dar viena svarbi šventės dalis – apdovanojimai. Ilgižių filialo vyresn. bibliotekininkė Birutė Leskauskienė padėkas įteikė geriausioms skaitytojoms Eglei Martišauskaitei, Ugnei Jociūtei, Medeinai Pavilionytei ir Viltei Bartusevičiūtei. Padėkos buvo įteiktos ir bibliotekos pagalbininkams Aistei Vaičekauskaitei ir Deivydyui Martišauskui. Šiems vaikams dovanotos Paramos ir labdaros fondo „Švieskime vaikus“ knygelės.

 

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos Ilgižių filialo vyresn. bibliotekininkė Birutė Leskauskienė