Kalėdų belaukiant

Kalėdų belaukiant



0001_img_20211208_1443181_1639148012-9510ec4104319ebea1668537c26997da.jpg

Gruodžio 7 ir 8 dienomis bibliotekoje lankėsi moksleiviai, kurie dalyvavo garsinių "Kalėdinių skaitymų" valandėlėse.

Gruodžio 7 dieną alternatyvaus ugdymo modeliu besiremiančios mokyklos „Akademija gamtoje“ mokiniai išklausė garsiai skaitomą vieno mėgstamiausių švedų vaikų rašytojo ir dailininko Sveno Nordkvisto knygelę „Petsono ir Finduso Kalėdos“ apie dėdulės Petsono bei jo katino Finduso nuotykius. Šioje istorijoje Petsonas su Findusu ruošiasi švęsti Šv. Kūčias bei Šv. Kalėdas, tačiau darbų įkarštyje dėdulė stipriai susižeidžia koją. Tad Petsonas negali nei namų sutvarkyti, nei į parduotuvę maisto nueiti, o katinėlis daugeliui darbų dar per mažas. Laimė, bičiuliams liūdėti netenka – pasirodo, net ir patekus į bėdą šventės gali būti linksmos ir džiaugsmingos, tereikia vieniems kitais rūpintis.

Po garsinio skaitymo valandėlės vaikai pasigamino unikalias iš vieno A4 formato lapo išlankstomas knygeles – Knygiukus. Tai žinomų Lietuvos rašytojų ir iliustruotojų duetų sukurtos patrauklaus vaikams formato knygelės, kurių nereikia klijuoti, rišti, tereikia sulankstyti, įkirpti, perlankstyti ir tokiu būdu pasidarius knygelę, ją skaityti.

Gruodžio 8 dieną Kalėdinių skaitymų valandėlėje dalyvavo Raseinių kultūros centro Dailės studijos moksleiviai. Išklausę skaitomą pasaką ir pasigaminę Knygiuką, jie domėjosi kitomis literatūros parodos „Kalėdų belaukiant“ knygomis.

Kviečiame visus vaikus ir jų tėvelius registruotis į „Kalėdinius skaitymus" bibliotekoje. Skaitymai vyksta darbo dienomis nuo 14 iki 17 valandos. Registruotis galima Informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriuje, Vytauto Didžiojo g. 1, Raseiniai, el. paštu vaiku@raseiniai.rvb.lt arba tel.: 842851328.