Vaikų stovyklėlė „Smagi ir įdomi vasara bibliotekoje“

Vaikų stovyklėlė „Smagi ir įdomi vasara bibliotekoje“



0001_stovykla_1636726589-a6b2468aa60fe4a57c443c21674028a7.jpg

Šią savaitę Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje susirinko jau ketvirtoji popietinė vaikų stovyklėlė „Smagi ir įdomi vasara bibliotekoje“. Stovyklėlė prasidėjo nuotaikingai, o jos dalyviai, Raseinių Maltiečių vaikų dienos centro vaikai, nestokojo gerų emocijų bei kūrybiškumo.

Tradiciškai, kaip ir kiekvienos kitos stovyklėlės dalyviai, vaikai buvo pakviesti sudalyvauti „Vasaros su knyga“ skaitymo iššūkyje, t. y., įveikti 5 skaitymo užduotis: perskaityti detektyvinę knygą; knygą, kurios pavadinimą sudaro ne mažiau kaip 4 žodžiai; literatūrine premija apdovanotą knygą; praėjusiame tūkstantmetyje išleistą knygą ir linksmą knygą. Skaitymo užduotys mažiesiems pasirodė visai nesudėtingos ir jie nekantraudami priėmė šį vasaros skaitymo iššūkį, kuris skelbia, kad „Knyga – vasaros desertas!“. O kodėl šio deserto nepasigaminti patiems? Tad vaikai buvo pakviesti sudalyvauti edukaciniame užsiėmime „Knygos kelias į mūsų namus“.

2020 m. Kauno apskrities viešoji biblioteka pradėjo įgyvendinti projektą „Knygos kelias: atrask, pažink, sukurk!“, kurio metu buvo atnaujintas interaktyvus edukacinis žaidimas „Knygos kelias“, supažindinantis vaikus su knygos atsiradimo istorija ir skatinantis skaitymą bei domėjimąsi knyga. Šis žaidimas stovyklėlės dalyviams suteikė daug gerų emocijų ir naudingų žinių. Jo metu vaikai sužinojo kaip būdavo gaminamos knygos, galėjo virtualiai sudalyvauti visame knygos gaminimo procese. Žaidimas „Knygos kelias“ pasakoja apie dviejų skirtingų laikotarpių knygas, todėl mažieji skaitytojai sužinojo, kaip knygos buvo gaminamos iki spausdinimo mašinos atsiradimo ir kaip knyga atsidurdavo lentynoje po spausdinimo meno atsiradimo. Žaidimas turi gausybę paaiškinimų ir vaikų žinias papildė įdomia istorine informacija bei faktais. Išbandyti žaidimą savo kompiuteryje ar planšetėje galite kiekvienas: knygoskelias.kvb.lt.

Šio Kauno apskrities viešosios bibliotekos projekto dėka, Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešajai bibliotekai, buvo padovanota knygų gaminimui skirta „Edukacijų dėžutė“ su įvairiomis priemonėmis: plunksnakočiais ir plunksnomis, įvairių spalvų tušu, dekoracijoms skirtais elementais ir kt. Stovyklėlės dalyviai įgytas teorines žinias galėjo pritaikyti praktiškai ir realiai išbandyti, o knygeles gamino remdamiesi Sigutės Ach metodika. Vaikai patys formavo ir siuvo būsimos knygos puslapius, klijavo knygos priešlapius, kūrė knygos viršelį. Galiausiai visiems teko įsijausti į rašytojo vaidmenį, sukurti ir iliustruoti istoriją. Galutinis rezultatas – savo rankomis pagaminta ir iliustruota knygelė, teikianti džiaugsmą ne tik patiems mažiesiems kūrėjams, bet ir jų artimiesiems.

Bibliotekoje vasara kupina smagių iššūkių, įdomių nuotykių bei patyrimų, kūrybiškumo, įvairių atradimų ir, žinoma, skaitymo džiaugsmo! Tad visus mažuosius skaitytojus ir jų tėvelius kviečiame užsukti į biblioteką ir smagiai praleisti laiką.

 

Vyresn. bibliotekininkė

Justina Maulienė