Virtualus renginys "Ponas Kampas atgyja"

Virtualus renginys "Ponas Kampas atgyja"



0001_berantas111_1636554288-0762ae660743644a3a2f87210bb918d4.jpg
Balandžio 2 - Tarptautinę vaikų knygos dieną pakvietėme Raseinių Šaltinio progimnazijos antrokus į nuotolinį susitikimą su vaikų rašytoju Benu Bėrantu. Edukacinis renginys intrigavo savo pavadinimu – „Ponas Kampas atgyja“.
Benas Bėrantas save pristato kaip knygų vaikams autorių ir trumpų istorijų rašytoją. Nuo 2017 metų jis išleido jau penkias knygas vaikams, kurios buvo išties sėkmingos. Puikiai įvertintos ne tik jaunųjų skaitytojų, bet ir kitų šalių leidėjų, išverstos į vokiečių, suomių, latvių, graikų, turkų, rumunų, ukrainiečių kalbas, pelniusios įvairius apdovanojimus ir Lietuvoje, ir už jos ribų. Benas Bėrantas su tekstais dirba ne tik laisvalaikiu. Yra išvertęs daugiau nei 10 knygų vaikams, baigęs leidybos studijas, penkerius metus dirbo leidykloje „Nieko rimto“, o šiuo metu yra vienintelis Lietuvoje nepriklausomas vaikų literatūros agentas.
Nuotolinį susitikimą ir knygos pristatymą pradėjo personažas ponas Kampas, atkeliavęs iš rašytojo knygos tokiu pačiu pavadinimu. Kūrinyje pasakojama apie berniuką Jovarą, kuris gyvena kartu su tėvais mažame bute, kur neturi kambario – tik savo kampą. Kol tėvai tvarkosi ir ruošiasi kraustytis į naujus namus, Jovaras nuobodžiaudamas ima piešti ant sienos. Kai piešinys atgyja ir prisistato esąs ponas Kampas, berniukas sužino daug įdomių dalykų apie šio buto ir savo tėvų susipažinimo istoriją. Knyga „Ponas Kampas“ Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriaus nominuota tarp geriausių 2019 m. paveikslėlių knygų vaikams
Rašytojas susitikimo metu ne tik garsiai skaitė ištraukas iš knygos „Ponas Kampas“. Jis pristatė ir savo kitas knygas – „Riešutortas“ ir „Baubaimė“. Naujausia - paveikslėlių knyga „Bambukas yra lėėėtas“. Kurdamas tekstus paveikslėlių knygoms, mintyse autorius jau mato vaizdus ir stengiasi, kad pasakojimas įkvėptų. „Gera paveikslėlių knyga gali peržengti amžiaus ribas ir įkvėpti kiekvieną“ – teigė jis. Bendradarbiavimas  su talentingomis dailininkėmis, grafikos dizainerėmis Vilija Kvieskaite ir Tania Rex tiesia sėkmės tiltus . Autorius patikino, kad visos knygos paremtos tikromis istorijomis iš jo paties gyvenimo bei nudžiugino vaikus sakydamas, kad pagal knygą „Riešutortas“ bus sukurtas animacinis filmas.