Kaniterapijos užsiėmimas sužavėjo visus

Kaniterapijos užsiėmimas sužavėjo visus



0001_kanis21_1636555192-ee371c4308ae54d54d2f99bff3ed0866.jpg
Rugpjūčio 30 dieną Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje vyko edukacinis kaniterapijos (šunų terapijos) užsiėmimas. Raseinių neįgaliųjų užimtumo ir paslaugų centro lankytojai susitiko su psichologe, Kaniterapijos asociacijos nare, kaniterapiaute Joana Grygutis, jos sūnumi Mykolu ir jų septynmete Labradoro retriverių veislės kalyte Kia.
Kaniterapiautė Joana Grygutis jau ne pirmą kartą lankėsi Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje. Dar praeitais metais vykusiame edukaciniame kaniterapijos užsiėmime bibliotekos lankytojai susipažino su šunų terapija. Joana Grygutis kaniterapija susidomėjo 2014 metais, lankė Kaniterapijos asociacijos (KA) organizuotus mokymus bei seminarus, su savo šunimi dalyvavo tarptautinėje stovykloje Lenkijoje, kur 2016 metais įgijo kaniterapiautės specializaciją. Jos septynmetė Labradoro retriverė, kalytė Kia, išlaikė terapinio šuns egzaminą ir jau šešerius metus „dirba“ drauge su savo šeimininke. Jos kartu veda užsiėmimus vaikams, suaugusiems, neįgaliesiems, senjorams, jų metu skatina dalyvių bendravimą, lavina sensorinius pojūčius, ugdo socialinius įgūdžius, empatiją. Bendravimas su specialiai apmokytu, geranoriškai nusiteikusiu šunimi padeda žmogui atsipalaiduoti, užmiršti savo problemas, mėgautis šuns draugyste.
Atliekamos kūrybinės užduotys, kai šuo entuziastingai ieško paslėptų skanėstų, leidžiasi glostomas, šukuojamas ir klauso renginio dalyvių komandų, suteikia daug malonių išgyvenimų, padeda patikėti savo jėgomis. Viešnia Joana su sūnumi Mykolu renginio dalyviams buvo parengę nemažai užduočių ir pratimų, kuriuos padėjo atlikti pagrindinė edukacijos „veikėja“, kalytė Kia. Visi renginio dalyviai liko sužavėti Labradoro retriverės žaismingumu ir draugiškumu, be to sužinojo daug įdomių faktų apie šunų maitinimą bei priežiūrą.
Šį edukacinį užsiėmimą Raseinių Marcelijaus Martinaičio bibliotekai pasiūlė Kauno apskrities viešoji biblioteka, įgyvendindama Kultūros ministerijos finansuojamą priemonę „Aprūpinti bibliotekas socialinės ir informacinės atskirties gyventojų grupėms skirta įranga bei priemonėmis“.

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos

Informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus informacija