Jubiliejinė padėkos šventė jauniesiems bibliotekos skaitytojams ir bičiuliams

Jubiliejinė padėkos šventė jauniesiems bibliotekos skaitytojams ir bičiuliams



0001_0001_dsc_0841_1632206511_1635491320-5c79cf02635fbdd2dce060e81c9bd183.png
2021 / 09 / 21

Rugsėjo 17 dieną Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje vyko šventinis vaikų renginys „Knygų vaikai“, skirtas bibliotekos 100-mečiui paminėti. Į šventę susirinko meilę knygoms ir skaitymo džiaugsmą jaučiantys, aktyviausi jaunieji renginių ir edukacijų dalyviai bei bibliotekos bičiuliai.

Jaukią ir šiltą šventės atmosferą padėjo sukurti nuostabios vaikų darbelių parodos ir dekoracijos. Beveik kiekvienas į šventę atėjęs mažasis dalyvis atsinešė piešinuką su mėgstamiausiu knygų personažu, kuris čia pat buvo pakabintas į parodėlę. Taip pat renginio svečiai apžiūrėjo ir įvertino kūrybinių darbų parodą „Pasaka dėžutėje“. Vaikai visą vasarą kūrė dėžutes su atgyjančiomis literatūrinėmis scenomis iš perskaitytų įdomių knygų, todėl pasigrožėti ir pasidžiaugti tikrai buvo kuo. Bet turbūt įspūdingiausiai atrodė ir kiekvieno į salę įžengiančio akį traukė aukštai virš galvų skrajojantys ir sparnais plazdantys 100 margaspalvių kukučių, kuriuos vaikai pasitelkę savo išradingumą ir vaizduotę išmargino, o paukščių sparneliuose užrašė gražiausius poeto Marcelijaus Martinaičio žodžius. Tad šventinis renginys prasidėjo jaukiai ir spalvingai, o vaikų veidus puošė plačios šypsenos.

Šventės pradžioje buvo pasidžiaugta jaunaisiais bibliotekos skaitytojais, jų aktyvumu skaitant knygas, dalyvaujant meniniuose konkursuose, įsitraukimu į bibliotekos siūlomas edukacines-kūrybines veiklas, atrandant skaitmenines technologijas. Mažųjų darbštumu ir kūrybiškumu stebėjosi bei gėrėjosi ir visą glėbį dovanų paliko Raseinių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kęstutis Užemeckas. O sveikinimo žodžius tarusi Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos direktorė Daina Sutkevičienė vaikams linkėjo ir toliau augti su knyga, išlikti ištikimais bibliotekos skaitytojais ir bičiuliais, atrasti bibliotekoje sau artimas ir patinkančias veiklas. Direktorė taip pat džiaugėsi ir didžiavosi puikiais projekto „Vasara su knyga“ Skaitymo iššūkio rezultatais, kad tarp pagrindinių prizų laimėtojų yra net du mūsų rajono skaitytojai, kuriems atiteko elektrinis paspirtukas ir išmanioji apyrankė. Šia pakilia nuotaika buvo pradėta ir iškilminga aktyviausių bibliotekos skaitytojų ir renginių lankytojų apdovanojimų ceremonija. Bibliotekos direktorė Daina Sutkevičienė šauniausiems bei geriausiems jauniesiems Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos skaitytojams asmeniškai įteikė po padėką ir atminimo dovanėlę, kiekvienam paspaudė ranką ir padėkojo.

Visi renginio dalyviai su nekantrumu laukė antrosios šventės dalies. Netrukus mažieji pasinėrė į muzikos ir šokių pasaulį. Bibliotekoje svečiavosi vaikų knygų rašytojų grupė „Knygų vaikai“ ir jos nariai Benas Bėrantas, Justinas Žilinskas, Tomas Dirgėla ir Virgis Šidlauskas. Vaikai nuo pasirodymo pradžios aktyviai dainavo, šoko, juokėsi ir linksminosi. Buvo ne tik smagu, bet ir informatyvu – į koncertą susirinkusiems atlikėjai trumpai prisistatė, papasakojo apie save, supažindino su instrumentais, jų skambesiu bei galimybėmis. Vaikai uždavinėjo grupės nariams įvairiausius klausimus, sužinoti daugiau apie rašytojų gyvenimą ir kasdienybę, ateities planus. Jaunieji bibliotekos skaitytojai ir renginio svečiai liko sužavėti ir pakerėti grupės „Knygų vaikai“ pasirodymu ir rašytojų nuoširdumu. Po pasirodymo grupės nariai mielai bendravo su vaikais ir dalijo autografus, apkabinimus bei nuotraukas.

Viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą. Jauniesiems bibliotekos skaitytojams ir bičiuliams skirta padėkos šventė lėkte pralėkė, bet biblioteka ir toliau lieka ta vieta, kur nuoširdžiai laukiami mažieji lankytojai ir jų tėveliai. Tad ir toliau kviečiame vaikus aktyviai skaityti ir domėti naujomis knygomis, lankytis bibliotekos renginiuose, dalyvauti rengiamuose konkursuose ir edukacinėse veiklose ar tiesiog užsukti į biblioteką ir smagiai praleisti laiką!

Daugiau renginio nuotraukų rasite čia: Renginys „Knygų vaikai“

Informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus

vyresn. bibliotekininkė Justina Maulienė