Edukacinis užsiėmimas "Rudens spalvos languose ir knygose"

Edukacinis užsiėmimas "Rudens spalvos languose ir knygose"



0001_pamoka10_1607595832-7e037a50592a8b5108ee8eff9cb847f6.jpg

Lapkričio 27 dieną Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos 3 b klasės moksleiviai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Rudens spalvos languose ir knygose“. Renginį vedė dailės mokytoja, Meno studijos – galerijos vadovė Donvina Dambrauskaitė. Ji pakvietė vaikus sukurti personažą – Dėdę Rudenėlį. Perskaičiusi Kosto Kubilinsko eilėraštį „Rudenėlis puošiasi“ iš knygelės „Debesėlių tiltas“, dailės mokytoja demonstravo dailininkės Marijos Smirnovaitės iliustracijas, supažindino su dailininkės Laimutės Varkalaitės Rudenėliu iš Liudos Petkevičiūtės knygelės „Saulės spalvų poringės“.

Vaikai nuoširdžiai kibo į darbą. Vadovaujami mokytojos Donvinos, derindami spalvotus pieštukus, akvarelinius dažus ir gamtinę medžiagą – sudžiovintus augalų lapus – jie kūrė savo Rudenėlius.

Edukacinis užsiėmimas „Rudens spalvos languose ir knygose“ yra Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje įgyvendinamo projekto „Dailininkas ir vaikiška knyga 2020“ renginių ciklo dalis. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros ministerija ir Raseinių rajono savivaldybė.