Tapybos ant šilko darbų paroda „Šilko gėlės"

Tapybos ant šilko darbų paroda „Šilko gėlės"



0001_20200927_162007_1607062848-28a6e8a4512f7fc18d5590c09a36e419.jpg
Menas, gydymas, meditacija... Tai tik maža dalelė to, ką galima pasakyti ir suvokti apie tapybą ant šilko. Teptuku ant šilko mes galime išreikšti gyvenimo džiaugsmą, ramybę, palaimą, perteikti lietų, lapų šlamėjimą, šviesą... Mes galime kalbėti įvairiomis linijomis, formomis, simboliais, spalvomis. Perteikti santykį su aplinka, su savimi. Savo mintis galime perkelti ant plonyčio, natūralaus, trapaus audinio – šilko. Tik nuo mūsų priklauso, kokią istoriją papasakosime. Kiekvienas šilko kūrinys yra unikalus ir persmelktas subtilaus jausmo. Tapyba ant šilko – tai meno sanatorija, atvira visiems. Čia nereikia menininko įgūdžių, o tik truputėlio drąsos, tikėjimo savimi, noro kurti ir dalintis tuo, kaip matome pasaulį...
 
Kviečiame pasigrožėti su Kretingos Dienos veiklos centro socialinių darbuotojų Astos Naureckaitės ir Jolantos Juciuvienės pagalba sukurtų centro klienčių Birutės Slušnytės, Vitalijos Šalnytės, Jurgitos Kubiliūtės, Živilės Balčaitytės ir Almos Garjonytės darbais.
 
Paroda eksponuojama Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriuje. Ją suorganizavo Raseinių neįgaliųjų užimtumo ir paslaugų centras, bendradarbiaujantis su Kretingos Dienos veiklos centru.