Virtualus susitikimas su vaikų rašytoju Virgiu Šidlausku

Virtualus susitikimas su vaikų rašytoju Virgiu Šidlausku



0001_dirbtuves4svetainei_1606398209-adc0b68c7f554d9d907955bfdffada84.jpg

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešoji biblioteka lapkričio 19 dieną pakvietė Raseinių Šaltinio progimnazijos pradinių klasių moksleivius į nuotolinį susitikimą su rašytoju Virgiu Šidlausku. Virgis Šidlauskas – populiarių knygų vaikams ,,Ulfas ir stebuklinga barzda“, „Ugnikalniukas ieško draugų“,  „Slaptoji Kornelijaus Van Drebelio misija“, „Ulfas ir povandeninis miestas“ autorius. Šią vasarą pasirodė penktoji rašytojo knyga vaikams –„Stogas, po kuriuo auginu žvaigždes ir lietų“.

Kūrybinių dirbtuvių „Ugnikalniukas ir jo draugai“ metu Virgis Šidlauskas pristatė savo pirmąją knygą „Ulfas ir stebuklinga barzda“, išleistą 2017 metais. Ši knyga iš karto tapo „Metų knygos rinkimų 2017″ nominante vaikų knygų kategorijoje. Tai knyga apie labai neklusnų berniuką, kuriam už iškrėstas išdaigas užauga barzda. Tik įsivaizduokite, jei mažam berniukui netikėtai imtų dygti barzda, ir ne šiaip barzda, o tokia, kuri augtų nesustodama, imtų pintis aplink kojas, nebetilptų kambaryje, išsiveržtų lauk pro langus ir galiausiai paskandintų visą miestą. Išdykęs  knygos herojus turi patirti daugybę baisių išbandymų, kol jam pavyksta atsikratyti išaugusios barzdos ir suprasti savo klaidas. Knygoje galima rasti nutrūktgalviškų nuotykių, humoro ir linksmų personažų.

Rašytojas pristatė dar vieną knygą „Ugnikalniukas ieško draugų“, kurioje vienišo knygos personažo Ugnikalniuko didžiausia svajonė – susirasti draugą, ne stebuklingą, o paprastą kaip lavoje virta spurga. Autorius piešė kūrinių personažus, grojo gitara, dainavo savo sukurtas dainas apie Ulfą ir Ulfapotamiją, vaizdingai skaitė knygų ištraukas. Skaitydamas įtraukiančias istorijas ir visko neatskleisdamas, paliko intrigą ir sužadino norą paskaityti ir sužinoti, kas bus toliau. Pasakodamas apie savo knygų veikėjus, jų charakterių kūrimą, į kūrybinį procesą išradingai įtraukė ir vaikus, skatindamas kartu su juo piešti ir kartu dainuoti.

Šis edukacinis užsiėmimas – tai Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Dailininkas ir vaikiška knyga 2020“ renginių ciklo dalis. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros ministerija ir Raseinių rajono savivaldybė. Projekto partnerė – Raseinių Šaltinio progimnazija. Projekto organizatoriai dėkoja Šaltinio progimnazijos pradinių klasių mokytojams metodininkams Raimondai Latvienei, Žydrūnui Kapočiui, Aušrai Čepauskienei, Giedrei Matusevičienei, Meilutei Radavičienei ir Renatai Simonavičienei už aktyvų dalyvavimą projekto veiklose.

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Gudeikytė