Naujienos

Europos diena su kulinaru Pauliumi Strasevičiumi



0001_1_1557485130-f5d1c52ec868839c93bb7d28019fd5e9.jpg

Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešoji biblioteka gegužės 9 d. šventė Europos dieną: pakvietė raseiniškius dalyvauti Europos egzamine, o vakare, kartu su virtuvės šefu, „Kitchen Obsession“ tinklaraštininku, 4 kulinarinių knygų autoriumi Pauliumi Strasevičiumi, pristatė jo naujausią knygą „Vieno kąsnio užkandžiai“. Viešosios bibliotekos direktorės pavaduotoja Danguolė Kasparavičienė pasveikino visus renginio dalyvius Europos dienos proga, priminė susirinkusiems Europos Sąjungos įsteigimo istoriją. Renginio svečiai turėjo galimybę pasiimti knygų, lankstinukų apie Europos Sąjungą.Kraštietis poetas Marcelijus Martinaitis apie savo gimimą pasauliui sakė šiais žodžiais:

„Jauną pavasarį gimiau Serbentos upelėj./ Patiesta drobe parėjau į namus,/ Susiradau dirbančius tėvą ir motiną,/ Į rankas įsitvėriau ir ėmiau augti-/ Nuo pavasario iki pavasario.“ O kaip save pristatė nepriklausomoje Lietuvoje gimęs Paulius? Betarpiškai bendraudamas su publika jis ruošė šventinius užkandžius, pasakojo apie savo lietuviškas „šaknis“, apie vaikystę gimtajame mieste Kaune, apie labai tvarkingą, ir ko gero, pasirinkimui įtakos turėjusią močiutę, apie savo pirmuosius kulinarinius bandymus, pažiūrėjus TV laidą „Roberto receptai“. Dar būdamas tik 15-os metų, Paulius pradėjo gaminti. Jo kelias iki virtuvės šefo, tinklaraštininko darbo buvo nelengvas.

Darbštus, atsidavęs savo mylimam darbui, atkakliai siekiantis tikslo būti geriausiu, nuolat ieškantis naujovių Paulius Strasevičius buvo pastebėtas kaip gabus kulinaras ir jam pasiūlyta išleisti pirmąją knygą „Pauliaus vaišės“. 2016 m. Paulius pradėjo bendradarbiauti su VšĮ „Terra Publica“ ir šioje leidykloje išleido 3 kulinarines knygas: „Tortai“, „Superpietūs dėžutėje“, „Vieno kąsnio užkandžiai“. Renginio dalyviai domėjosi įvairiomis temomis ir uždavė svečiui daug klausimų ne tik apie jo vedamus kulinarinius mokymus, maisto gaminimą bei jo užsakymo galimybę įvairioms šventėms, knygų leidybą, bet ir apie aplankytas Europos šalis, jų maistą. Europa be sienų jaunuoliui leido keliauti, pažinti kitų šalių maisto ir mitybos kultūrą. Kaip sakė Paulius, labiausiai jis žavėjosi Italijos maisto kultūra.

Diskusiją su svečiu įdomiai padėjo vesti dažnai Viešojoje bibliotekoje besilankanti VšĮ „Terra Publica“ vadybininkė Neringa Poletajeva. Europos dienos proga Paulius susitikimo metu gamino 3 rūšių nepaprasto skonio vieno kąsnio užkandžius, kuriais renginio pabaigoje vaišino šventės dalyvius. Prieš atsisveikindamas Paulius Strasevičius pakvietė visus aktyviai dalyvauti artėjančiuose Lietuvos prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose.

Gitana Andriulienė,

RMMVB dokumentavimo ir IT administravimo skyriaus vedėja