Naujienos

2019 metų geriausio bibliotekininko vardas – Laimutei Babenskienei



0001_laimute_1588071682-da44876b5f0d48c86d8430aeb30adce5.jpg

Už iniciatyvumą ir kūrybiškumą bei gebėjimą įtraukti bendruomenę į bibliotekos vykdomas kultūrines, projektines veiklas, už kultūrinių renginių, ugdančių tautiškumą, dvasines vertybes, organizavimą ir skaitymo skatinimo iniciatyvas bei aktyvų bibliotekos veiklos viešinimą Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos  Gruzdiškės filialo vyresn. bibliotekininkei LAIMUTEI BABENSKIENEI suteiktas „2019 metų geriausio bibliotekininko“ vardas.

S v e i k i n a m e !

 

RMMVB Gruzdiškės filialo vyresn. bibliotekininkės Laimutės Babenskienės darbai, rūpesčiai ir džiaugsmai sugulė į 2019 metų kalendoriaus mėnesius, savaites, dienas. O tų darbų nuveikta išties daug. Laimutė bibliotekos skaitytojams suorganizavo 14 mokomųjų renginių, tokių kaip „Neriame ir mezgame“, „Velykinės idėjos“, „Velykų dovanėlė“, „Žolinės šventės puošyba“, „Skirtukų ir knygelių gamyba“, „Šventės Šiaurės šalyse“, „Širdies ir rankų šiluma“ ir kt.

Ypatingą dėmesį Laimutė skyrė ir skiria gyventojų skaitmeninio raštingumo įgūdžiams stiprinti. Pernai ji pakvietė skaitytojus į edukacines valandėles: ,,Raseinistika – kraštotyros svetainė. Elektroniniai leidiniai. Raseinių valsčiaus vardynas“, ,,Draugiškas internetas“, ,,Susipažinkime su planšetiniu kompiuteriu“, ,,Apie Europą“, pravedė individualius mokymus apie saugią informacijos paiešką internete, pažengusiems padėjo stiprinti įgūdžius dirbant su Word programa, aktyviai įsijungė į akciją ,,Senjorų dienos internete 2019“, dalyvavo viktorinoje ,,Apie šiaurės šalis“.

Laimutės dėka, kiekvienais metais, organizuojama jau tradicine tapusi Žolinių šventė „Besibaigianti vasara kvepia žolynais“, suburianti Gruzdiškės kaimo ir aplinkinių kaimų kraštiečius pabūti kartu, pasidalinti gražiais prisiminimais apie tėviškę, liaudies tradicijas ir žinoma paragauti pačios Laimutės surinktų kvapnių žolelių arbatos.

Kasmet Laimutės vadovaujama biblioteka aktyviai dalyvauja Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų  projekte-skaitymo iššūkyje ,,Vasara su knyga“. Pernai bibliotekos skaitytojai buvo itin aktyvūs ir tarp rajono bibliotekų užėmė 3-ąją vietą, iššūkį įveikė net 32 dalyviai.

Puikių rezultatų pasiekta ir tęstiniame projekte ,,Prisijungusi Lietuva“. Bibliotekos lankytojai dalyvavo tiesioginėse transliacijose ,,Skaitmeninė savaitė“, ,,Aš skaitmeninis konsultantas“, akcijoje ,,Senjorų dienos internete 2019“. Rezultatai džiuginantys – Gruzdiškės biblioteka pateko į konkurso nugalėtojų kategoriją – daugiausiai per visas dienas dalyvių surinkę padaliniai – ir pelnė suvenyrą (skėtį).

Vyresn. bibliotekininkė Laimutė Babenskienė, prisijungusi 2018 metais prie projekto „Kauno regiono viešųjų bibliotekų darbuotojų sveikatos stiprinimas“ ir 2019 metais dalyvavo paskelbtuose iššūkiuose ir sėkmingai juos įveikė. Įveikusi ketvirtąjį iššūkį, burtų keliu buvo pripažinta prizininke. 

Sakoma, jog vienas lauke – ne karys, todėl įgyvendindama planuotas veiklas Gruzdiškės biblioteka bendradarbiauja su KB ,,Gruzdiškė“, RRKC Gruzdiškėje, Raseinių seniūnija, Raseinių krašto istorijos muziejumi, Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešąja biblioteka, Betygalos, Kalnujų, Kaulakių, Ilgižių, Paliepių, Verėduvos filialų darbuotojais bei VŠĮ Raseinių dienos centro ,,Vilties Taku“, LASS Raseinių filialo vokaliniu ansambliu ,,Svaja“, VŠĮ Ariogalos kanklių muzikos mokykla ,,Lyrika“.

Ypač glaudūs bibliotekos ir jos skaitytojų ryšiai su Betygalos, Ilgižių, Paliepių, Kalnujų bibliotekų filialais. Kartu su šių bibliotekų skaitytojais dalyvauta bendruose renginiuose: protmūšyje, susitikimuose su rašytojais ir kitais įžymiais kūrėjais, dalintasi gerąją darbo patirtimi, lankytasi vieniems pas kitus renginiuose.

2019 metus Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė Žemaitijos, Vietovardžių, Juozo Tumo-Vaižganto metais, todėl Laimutės Babenskienės paskatintos, birželio 12 d. Gruzdiškės, Ilgižių, Katauskių, Pryšmančių, Betygalos, Girkalnio, Paliepių, Pašaltuonio, Kalnujų bibliotekininkės ir skaitytojai išvyko į pažintinę kelionę po Žemaitijos regioną.  Kelionės metu apsilankė Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Bijotų kaimo filiale ir Plungės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje bei susipažino su bibliotekų erdvėmis, veiklomis.

Dažnai planuotus darbus pakoreguoja laikmetis arba kitų organizacijų kvietimai dalyvauti akcijose, viktorinose, konkursuose, iniciatyvose. Laimutė ir čia suspėja. Aktyviai dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje ,,Atmintis gyva, nes liudija“, Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos inicijuotoje skaitymo akcijoje „Tėčiai skaito vaikams“, protmūšyje ,,Raseiniškių protai 2019“, kur jos vadovaujama komanda „Gruzdiškė“ užėmė II vietą.

Sėkmingai prisijungė prie gerumo akcijos ,,Spalvotas pavasaris“, paskatino darbščias ir svetimam skausmui neabejingas moteris bei pati numezgė, nunėrė kepuryčių, riešinių, kojinyčių, skarelių ir pradžiugino bei sušildė žmones, kovojančius su onkologinėmis ligomis.

Laimutę pažįstame kaip nuoširdžią, optimistę net ir sunkiomis minutėmis, randančią gerą žodį ir savo skaitytojams, ir bendradarbiams.

RMMVB informacija